Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.lecnik.net so sestavljeni skladno z Zakonom o
varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04). Pridržujemo si pravico do
spremembe pogojev.


Podatki o podjetju

Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p.
Trg svobode 4
2390 Ravne na Koroškem
Slovenija
Davčna številka: SI2226122 (Podjetje je zavezanec za DDV.)
Telefon: +386 2 870 56 50
Email: info@lecnik.net

 

Dostopnost informacij

Podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta,
telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in
garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen
v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že
vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o
tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike
s kupci.


Cene

Vse cene so izražene v EUR. Vse cene vsebujejo DDV. Akcijske ponudbe veljajo do razprodaje zalog. Akcije in posebne ponudbe se izključujejo, razen če je navedeno drugače. Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v na spletni strani www.lecnik.net ažurirajo in spreminja pogosto. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen na spletni strani brez predhodnega obvestila. Cena v spletni trgovini www.lecnik.net je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne strani. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.


Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. in kupcem je na spletni strani www.lecnik.net sklenjena v trenutku, ko podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega
naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani www.lecnik.net in da se z njimi strinja. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu. Za morebitne napake se vam vnaprej opravičujemo. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov.

 

Vrste uporabnikov

Za nakup registracija ni potrebna. Pravico do nakupa na spletni strani www.lecnik.net imajo gostje, ki
opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.


Rok dostave 

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 12:00, odpošljem že isti dan v primeru plačila po povzetju in s plačilno kartico. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan.

Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. 


Načini plačila

Spletna stran www.lecnik.net omogoča naslednje načine plačila:
- s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro)

- s plačilom dostavni službi po povzetju

Stroški pakiranja in dostave pri na nakupu nad ABC € so brezplačni, do DEF € je cena pakiranja in dostave 2,99 €, od 30,01 € do 49,99 € je cena pakiranje in dostave 1,99 €.


Možen pa je tudi osebni prevzem v vseh poslovalnicah Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. V tem primeru stroškov prevzema ni.

 

Dostava

Trajanja dostave - 1 do 2 delovna dneva.

Trajanje dostave je odvisno od načina plačila.
- Če je plačilo po povzetju: naročeno blago odpremimo še isti dan ali najkasneje v dveh delovnih dneh.

 

Izdaja računa

Podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 

Postopek nakupa 

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.lecnik.net izberite izdelek in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico.
Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem'' in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Zaključi nakup'' in sistem vas pripelje v nakupovalno
košarico.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.lecnik.net se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani''. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ''Nadaljujte z nakupi''. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni
z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

2. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

3. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo GLS ali osebnim prevzemom.

4. Način plačila: Izbira se lahko med dvema načinoma plačila: plačilno s kreditno kartico ali plačilo dostavni službi ob prevzemu

5. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.

6. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost
DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi
naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala
vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''

 

Postopek obveščanja o nakupu

- Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo izvedeno.

- Podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 

- Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so
enake možnosti plačila. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

- Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na
elektronski naslov (info@lecnik.net) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ.

- Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p., Trg svobode 4, 2390 Ravne na Koroškem. Edini
strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 

- Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

- Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo
opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 

- Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika
se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in
vrne uporabniku kot darilni bon.


Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste
stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

 

Varnost

Podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. in Stripe Inc. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku podjetja Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p.

 

Komunikacija

Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala
naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. izrecno spoštovala.

 

Ocene, mnenja in priporočila

- Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
- Podjetje omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne strani, pred dokončno objavo pa jih podjetje pregleda. Podjetje ne bo objavilo mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni podjetja ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
- Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in podjetju dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Podjetje ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu podjetja, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.


Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na podjetje.


Pravno obvestilo 

Spletna stran www.lecnik.net in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


Omejitev odgovornosti

Podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da podjetje včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. kupca obvestilo o spremembah in mu omogočilo odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za
uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov,
ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori


Podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja
pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@lecnik.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si podjetje prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori
rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na
svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ. 
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.